Как не трябва да се отнасяте към малкото Чихуахуа

♦ Не трябва без основателна причина да будите малкото кученце – то е все още дете и по време на сън четирикракият малчуган расте и укрепва.

♦ Не трябва да пренебрегвате хранителния режим. Не е добре да храните Чихуахуа рядко или да му давате голямо количество храна веднъж на ден – това може да доведе до изкривяване на гръбначния стълб или да се деформират ребрата му. От правилното хранене на малкото куче още в първите месеци зависи здравето му като възрастно куче.

♦ Не трябва да позволявате на кученцето да стои на задни лапи, тъй като в това положение се разпределя неравномерно натоварването на гръбначния стълб, а това може да доведе до неговото изкривяване.

♦ Не трябва да позволявате на Чихуахуа да скача отвисоко, тъй като може да травмира предните си лапи.

♦ Не трябва кученцето да спи или да лежи близо до отоплителни уреди, както и на течение, тъй като поради прегряване или преохлаждане то може да настине.

♦ Не трябва да разрешавате на малкото Чихуахуа да ходи или да тича по хлъзгав под, тъй като може да се подхлъзне и да получи някаква травма.

♦ Не трябва да разрешавате на кучето да не изпълнява командите ви или да се озъбва. Всяка отстъпка на стопанина си кученцето приема като негова слабост.

♦ Не трябва да разрешавате на кученцето да прави всичко онова, което по-късно, когато поотрасне, ще му бъде абсолютно забранено: да хапе, да проявява безпричинна агресия към хора или други животни; да скача, като поставя предните лапи на стопанина си, да се качва по диваните и креслата.

 

     http://www.chih-pih.ru/

     Информационно-развлекательный портал для любителей Чихуахуа

     Превод от руски език – Цвета

 





{START_COUNTER}