Хранене на Чихуахуа

Хранене на Чихуахуа

В сравнение с древните си мексикански предшественици, днешните чихуахуа са много по-малки по размер. Това е идеалната порода за отглеждане в апартамент. Те не се нуждаят от дълги разходки и дори заемат минимално място в апартамента.

Как да храним чихуахуа?

Като всяко куче, така и чихуахуато се нуждае от специален режим на хранене. Като цяло, тази порода кучета ядат изключително малко, но са много капризни. Храната за чихуахуа е една от най-скъпите.

За да се избегне наднорменото тегло, което е характерно за малките породи кучета, вие трябва да му създадете правилен режим на хранене още от малко.

Когато чихуахуато е с наднормено тегло то започва да губи интерес към игрите, намалява подвижността си и се излежава повече.

Чихуахуа

Когато е още мъничко режимът на хранене на чихуахуа трябва да бъде съобразен с това. Препоръчва се, когато чихуахуато е малко да се храни по-често, но с по-малко количество храна. Когато вече е голямо, е препоръчително да се храни чихуахуа сутрин и вечер.

С течение на времето може да започнете да замествате някои от храненията с късчета варено пилешко месо, може да му давате малко извара или сварено яйце.

Избягвайте солените и сладките неща задължително! Ако забележите, че кученцето ви е започнало да надебелява намалете от дневната му дажба 5-10 грама на хранене. Диетата не трябва да продължава дълго време.

Препоръчително е храната на чихуахуато да съдържа витамини и минерални вещества, които да съпътстват развитието и правилния растеж на кученцето.

Когато избирате гранулирани храни за кучета трябва задължително да ги съобразите с малкия размер на устата на чихуахуато. В специализираните магазини се продават гранулирани храни с много малък размер специално за тази порода.

Някои от храните са със специално подбрани естествени аромати и стимулират апетита на кученцето. Гранулираните храни често помагат за по-малкото натрупване на зъбен камък.

Кученцата чихуахуа са изключително нежни същества. Те се нуждаят от вашата голяма обич и грижа. И не на последно място ще кажем, че те обичат да бъдат глезени.

Ако желаете да си вземете кученце от породата, разгледайте тези обяви и цени на чихуахуа.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest