Характерът на Чихуахуа

       Какъв е характерът на тези мъничета? Чихуахуа е весело, смело и любопитно кученце. Движенията му са леки, осанката – горда. Обича хората и лесно може да бъде дресирано.
       Това е нежно и крехко, но в същото време и силно куче. Пази добре дома, не лае излишно. Кучетата от тази порода са отлични пазачи и смело защитават както собствеността на стопанина си, така и своята. Ако гостът ви не е искрен и доброжелателен, бъдете сигурни, че това няма да убегне от вашето куче и то дори няма да се доближи до този човек.
       Чихуахуа е много привързано към своя стопанин и с удоволствие го съпровожда навсякъде: и на разходка пеша, и в офиса (където може да поспи), или на гости (където привлича вниманието на всички присъстващи). Едно от многобройните му качества е спокойният му нрав. Измежду миниатюрните породи Чихуахуа е най-спокойното и уравновесено куче.
       И ако вие опознаете повече Чихуахуа, ще разберете, че в това малко кученце бие сърчицето на истински приятел, готов да ви подари своята любов и огромна нежност.


      Из статия на развъдник “Chiuahua in Ukraine”
      Превод от руски – Цвета
 





{START_COUNTER}