Обратна връзка |  Версия за хора с увреждания |  Български | English
Търсене в сайта  Търсене

Новини

16.05.2024

    Министърът на младежта и спорта Георги Глушков присъства на премиерата на документалния филм „История на бъдещето“, посветен на най-новата история на волейболен клуб „Левски София“. Лентата на продуцента Иван Петров разказва за срещата на Владимир Николов през 2016 г. с предприемачите и големи фенове на волейбола Давид Давидов и Атанас Гаров и за изминатия от тях път към най-високите цели до изграждането на най-добрата школа в Европа. 
    Видео разказът насочва вниманието към връзката между спорта и образованието и обръща внимание на инициативите, които клубът развива – от срещите с големи български шампиони, през разнообразните обучения, целящи да обогатят мирогледа на момчетата и момичетата от школата до изграждане на връзки с елитни университети в САЩ и с водещи професионални волейболни клубове на Стария континент.

15.05.2024

    Министърът на младежта и спорта Георги Глушков връчи почетен плакет на европейската шампионка по таекуондо Кимия Ализаде. Родената в Иран състезателка получи българско гражданство през миналия месец и ще представя страната ни на Олимпийските игри в Париж. 
    „Наистина съм щастлив да Ви приветствам в българското олимпийско семейство, така министър Глушков поздрави Ализаде. – Оценявам усилията, които полагате в спорта по пътя към сбъдването на Вашите мечти“. 
    Европейската шампионка благодари на министър Глушков за отношението и условията, които й се осигуряват от държавата. 
    „Щастлива съм, че спечелих европейската титла за България. Надявам се на такова класиране и в Париж“, сподели Кимия. 
    Часове след успеха си на континенталната сцена Ализаде пристигна в София, но отново се връща към подготовката си, която е планирана да бъде във Великобритания.

15.05.2024

    Със съдействието на министъра на младежта и спорта Георги Глушков вече е подсигурено участието на щангистите ни на Олимпийските игри в Париж. 
    След разговори между министър Глушков и Асен Христов, председател на Надзорния съвет на „Еврохолд България“ АД, е осигурена сумата от $36 600, която Българска федерация по вдигане на тежести дължи на международната централа. По този начин състезателите с квоти Карлос Насар, Божидар Андреев и Иван Димов ще бъдат допуснати до участие на най-големия спортен форум. 
    Както е известно, задължението на БФВТ беше пречка пред тежкоатлетите ни за изява на Игрите в Париж.

Изявления и интервюта

17.04.2024
Изоставането с финансирането на клубовете е огромно, но вече го наваксваме

    - Г-н министър, измина една седмица откакто сте на поста. Успяхте ли да се ориентирате какво се случва в министерството и в българския спорт като цяло? 
    - Аз винаги съм бил наясно с цялостната ситуация в българския спорт, защото съм бил част от него на всички нива. Знам обаче и каква отговорност поемам в този труден за страната и спорта ни момент като приех поста на служебен министър. От решенията на министъра може да зависят съдбите на много хора, които са положили огромен труд. Спортът не е само олимпийски игри, но да не забравяме, че има броени седмици до игрите в Париж. Изборите са броени дни преди началото им. Сега няма време за резки движения. Гарантирам, че няма да има забавяне на договорените вече средства по отделните програми на ММС. Нека федерациите, клубовете, състезателите и треньорите бъдат спокойни. Всички средства ще се изплащат на време. Но там, където има нужда от промени и бързи решения, няма да се притесня да ги направя. Вярвам, че с опита, който имам като президент на Българската федерация по баскетбол, както и в международните баскетболни структури, в които съм участвал и с помощта на моя екип ще се справим по възможно най-добрия начин.

Проектодокументи

Обявления

10.05.2024
29.04.2024
находящи се в административната сграда на Министерство на младежта и спорта, с адрес: гр. София, бул. „Васил Левски’' № 75

Календар

Отнасяща се за всички картотекирани състезатели към лицензираните спортни федерации по Закона за физическото възпитание и спорта

Видео

Обучение за придобиване на компетентности за разработване на проекти към програма Европейски корпус за солидарност

Електронни административни услуги

Обществени поръчки
Профил на купувача

Галерия

 
Този WEB портал е създаден в рамките на Проект „Модерни практики и иновативно обслужване в сферата на младежкото развитие и спорта”, финансиран по Оперативна програма „Административен капацитет”, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд”
©2024 Министерство на младежта и спорта