Чихуахуа

Избор на дрехи за чихуахуа

Избор на дрехи за чихуахуа

присъединете се към дискусията

 
Съдържанието
  1. Какви дрехи ще пасват?
  2. Какъв тип облекло е най-подходящ за кучета от тази порода?
  3. Изборът на плат
  4. Общи правила за избор

Облекло за кучета не е просто прищявка на грижовни собственици, които искат най-доброто за своите домашни любимци. Това е необходимост.

Правилно подбраното облекло предпазва вашия домашен любимец от мръсотия и студ.

Днес можете да изберете подходящи варианти както за малки кученца, така и за големи кучета. Какви дрехи са подходящи за чихуахуа?

Какви дрехи ще пасват?

Днес има голям брой специализирани магазини, където можете лесно да намерите подходящите дрехи за любимото си куче. Има отделни опции за момичета и за момчета, има модели за големи и малки породи.

Заслужава да се отбележи фактът, че много кучета от малки породи, като чихуахуа, се замразяват по време на студения сезон.

Поради тази причина, много собственици самостоятелно шият или плетат своите удобни, топли костюми. А за тези, които не знаят как самостоятелно да произвеждат различни облекла, има специализирани магазини, където можете да намерите дрехи за всеки вкус и лесно да изберете подходящия размер.

Кучетата като Чихуахуа са много популярни. Тези сладки и отзивчиви кучета се отличават с приятен характер, винаги можете да ги вземете със себе си, за да не им омръзне само у дома. Тъй като много собственици носят такива кучета на ръце или в портмоне, те не могат без гардероб. В идеалния случай трябва да изберете няколко удобни и практични комплекта за вашия домашен любимец.

Какъв тип облекло е най-подходящ за кучета от тази порода?

Може би най-популярният и практичен вариант е гащеризон. Те са много удобни за носене и този костюм ще позволи на вашия домашен любимец да се чувства възможно най-комфортно. Гащеризонът не само помага на кучето да се затопли, но и не пречи на движението, благодарение на което любимият ви домашен любимец ще се чувства чудесно по време на ходене. Сред различните гащеризони има модели с качулки, което е много важно в случай, че във вашия район често има ветрове. В такава рокля, домашен любимец ще бъде удобно ходене при всякакви метеорологични условия.

Специализирани магазини предлагат богат избор от различни пуловери. Тази версия на облеклото е подходяща само като демисезонна опция. Като правило, пуловерите са направени по такъв начин, че са покрити само гърдите, гърба и корема. В студения сезон чихуахуа в такива дрехи ще замръзне по време на разходка.

Ето защо, можете да изберете пуловер за къщата, така че домашни любимци не е замразено през зимата, или за улицата. Например, може да се носи в началото на пролетта.

Като правило, такива продукти са много меки и удобни, така че кучето няма да усети дискомфорт и ще може да се движи свободно.

В случай, че често вали във вашия район и има ветрове дори през пролетта, тогава вместо пуловер е по-добре да се даде предпочитание на жилетка. Обърнете внимание на опциите, които са направени от водоустойчива материя и имат качулка. В допълнение, има жилетки от по-леки материали или опции, които са подходящи за пролетта или началото на есента. Често този облекло е по-скоро декоративен елемент. Например, можете да изберете стилен и модерен вариант за празниците. В красива жилетка можете да посетите или да вземете участие в състезанието.

Също така за ранна есен или пролет, тази опция е подходяща като одеяло. Тази дреха отлично защитава гърба и страните на домашния любимец. Лесно се нанася и не пречи на движението. Но за студения сезон не е подходящо.

В допълнение, има огромен избор на всички видове рокли. Например, за момчетата има различни тениски, пуловери и дори костюми с пеперуди. За момичета можете да изберете красива и ярка тениска или да изберете оригинална рокля. Такива тоалети се правят, като се има предвид, че животното е удобно и удобно.

Тениските са идеални не само за посещение, но и за лятна или пролетна разходка.

За модни тениски можете да вземете стилни шапки. Такъв аксесоар надеждно ще предпази домашния любимец от лятното слънце. А за студения сезон можете да изберете топла шапка, благодарение на която кучето ще бъде надеждно защитено от сняг и вятър.

Също така за чихуахуа лесно можете да вземете обувки, които надеждно да предпазват краката от мръсотия, остри камъни и студ. И през зимата краката на домашни любимци ще бъдат надеждно защитени от различни химикали, които комуналните услуги използват през зимния период.

Изборът на плат

Избирайки дрехи за любимия ви домашен любимец, трябва първо да обърнете внимание на тъканта, от която е направено. Кучето трябва да се чувства комфортно и уютно по време на ходене и не само. Важно е да се помни, че кучетата от такива малки породи като Чихуахуа са много чувствителни. Ето защо, ако продуктът е изработен от нискокачествена материя, домашният любимец ще бъде неудобен.

Освен това много нискокачествени тъкани могат да предизвикат дразнене на кожата и дори алергична реакция. Затова се препоръчва да се избират само естествени материали.

За есенното облекло е най-добре да изберете продукт, направен от водоустойчива материя. В такъв костюм, домашният любимец ще бъде удобен и няма да се намокри в дъжда, Продуктите от естествена вълна са идеални за зимата, а памучните дрехи за лятото и пролетта.

Опитайте се да избирате продукти от естествени и висококачествени тъкани. В този случай, ако облеклото е изработено от нискокачествена материя, то може да започне да се разпръсква, което ще повлияе негативно на косата на домашния любимец.

Продуктите от болонски тъкани са идеални както за есента, така и за зимата. Той е лек и висококачествен плат. Неговата основна характеристика е, че е еластична, така че движенията на домашния любимец по време на разходка няма да се задържат. В допълнение, тази тъкан не се намокря и надеждно предпазва от студения вятър. Миещата се материя е лесна, не се свива или деформира.

В този случай, ако изберете комбинезон или сако с изолация за Чихуахуа, обърнете внимание на самия пълнител.

Препоръчително е да се избират продукти с полиестер.

Този материал перфектно запазва топлината, не се отклонява по време на измиване и перфектно се възстановява след изсушаване.

Много дрехи са изработени с помощта на руно. Този материал се отличава със своята практичност и дълготрайност. Платът се разтяга добре и се почиства лесно. Освен това той е напълно безопасен и не предизвиква дразнене.

Такъв естествен материал, като памук, е може би най-популярният вариант за лятото. Тъканта е перфектно дишаща, така че домашният любимец ще бъде удобен дори и в горещия сезон. Възможно е да се избере продукт, който е направен от памук с добавяне на лен. Тези продукти са по-трайни.

Но е по-добре да не избирате дрехите напълно от лен, тъй като тъканта не се разтяга, а това ще попречи на движението на кучето по време на разходка.

Общи правила за избор

Сега знаете кои дрехи са най-удобни и практични и кои тъкани са най-подходящи за любимите ви домашни любимци. В допълнение, важно е да се вземат предвид и други фактори, които ще ви позволят да изберете най-подходящото облекло за вашето куче.

В случай, че изберете едно облекло за момче, трябва да помните, че те се нуждаят от повече свобода за задните си крака. Не забравяйте да вземете предвид този факт при избора на гащеризони или интелигентни костюми.

Когато избирате гащеризон за момиче, не забравяйте, че в корема трябва да е възможно най-затворено.Ако областта на корема не е надеждно защитена по време на разходки през студения сезон, кучето може да се настине, а това може дори да предизвика появата на цистит.

Избирайки конкретен продукт, обърнете внимание на качеството на шевовете. Ако шевовете са лошо обработени, те са неравномерни, тогава този продукт не трябва да се избира.

Освен това, не забравяйте, че колкото по-малки са шевовете на избрания продукт, толкова по-добра е изолацията на самия костюм.

Винаги избирайте продукт с подходящ размер. Дрехите трябва да бъдат малко разхлабени, така че движенията на домашния любимец да не се ограничават по време на ходене. Ето защо, незабавно изоставят тесни опции. Също така, не връзвайте връзките и панделките прекалено стегнато. И най-доброто от всички, изберете модел с бутони или велкро.

По-добре е да не избирате продукти с ключалки, тъй като вълна може да влезе в ципа, което ще причини дискомфорт на кучето.

В допълнение, не е нужно да избирате тоалети с изобилие от панделки, лъкове и други декорации. Те могат да причинят дискомфорт на домашния любимец по време на разходка. И много любопитни кучета ще се опитат да ги похапнат, което може да повлияе негативно не само на целостта на костюма, но и на здравето на домашния любимец.

Не забравяйте да опитате избраното нещо, за да се уверите, че това не дава на вашия домашен любимец дискомфорт. Облеклото трябва да бъде такова, че да може лесно да бъде поставено и премахнато. Не забравяйте, че чихуахуа, както и много други кучета, не обичат да се обличат. Ето защо, такси за разходка не трябва да бъде досаден.

Преглед на дрехи от Китай за чихуахуа може да се намери в следващото видео.

Напишете коментар
Предоставена информация за справка. Не се лекувайте самостоятелно. За здраве, винаги се консултирайте със специалист.

мода

красота

отношения